5 ting du kan gjøre når naboen klager på bjeffing

Innholdsfortegnelse

Får du naboklager for hundebjeffing i nabolaget? IKKE ta det opp så ille! Her er 5 tips på måter du kan håndtere naboklager på en fredelig og god måte.

Det vanligste å gjøre når en nabo klager på hundebjeffing er å gå i forsvar. «Er det et problem?», «Min hund? Pass på deg selv»
Prøv å ikke reagere på denne måten når naboen klager – det bare forverrer situasjonen, spenningen og oppmuntrer naboen til å eskalere situasjonen enda mer.
I stedet for å være defansiv, kan du prøve dette:

Lytt til naboklagen

Sett forsvarsrollen til side og lytt til hva naboen din sier. Anta at naboen din mener godt og at det er en viss sannhet i naboklagen. Du må finne sannheten, og finne ut hva du skal gjøre med det. Naboen sier at hunden din bjeffer hele tiden, under soveromsvinduet sitt, og vekker hele familien dems. Det kan være en overdrivelse, men sjansen er stor for at hunden din bjeffer noen ganger, spesielt hvis du lag hunden din være alene i hage, hjemme eller utendørs.

Empatiser og be om unnskyldning for at hunden din bjeffer

Føl med naboklageren din. «Det må være irriterende å høre på hundebjeff når du prøver å sove». Vær ærlig og fortell at du beklager for forstyrrelsene som bjeffing gir. Forsikre naboen din om at du skal finne en løsning på det, og be om litt tålmodighet mens du jobber med problemet.

Undersøk oppførselen til hunden din

Still spørsmål som ikke er ment offensivt til naboen din. «Er det et tidspunkt som er mest irriterende?», «Er det andre hunder som bjeffer også?», «Hva skal til for at du ikke blir irritert lengre?». Finn ut når og hvor det er hunden din bjeffer, spesielt når du ikke er hjemme og ikke vet hva som foregår. Sjekk nabolaget for andre hunder som muligens kan være årsaken til at hunden din begynner å bjeffe. Spør andre naboer om de hører hunden din, og i så fall når og hvor mye.

Respekter nabolagets regler og kommuneregler

Sørg for at du har alt på stell med lokale lovverk om dyrekontroll. Kanskje naboen din klager fordi hunden din løper løs og føler seg av den grunn truet (selv om hunden din ikke er farlig), eller kanskje du ikke rydder opp når du tar med hunden på tur? Dette er gode grunner for å klage, i tillegg til bjeffing. Du vil ikke at dyrevernet skal involveres. Følg båndtvangen og respekter naboens ubehag med hunden din.

Ta handling for å endre hunden din sin oppførsel

Gjør endringer i atferden hos deg og hunden din for å beskytte dere begge. Hvis klagen handler om tidlig morgenstøy og at hunden din bjeffer når du slepper den ut kl. 06:00 om morgen mens du dusjer – så bør du endre rutinen din.
Stå opp tidligere, ta med pelsvennen ut på en liten tur og sørg for at hunden din får ut litt energi. Hold hunden din opptatt i stedenfor at den skal finne på sin egen underholdning (ofte involverer bjeffing). Bjeffer hunden din i bakgården når du ikke er hjemme? Hold den inne mens du ikke er tilstede. Om det gjelder noe annet en bjeffing, finn ut hvordan du kan endre situasjonen for å redusere problemet.

 


Gjør endringer for å imøtekomme naboen din og beskytte hunden din. Hvis klagen hans er tidlig morgenstøy og hun bjeffer når du slipper henne ut klokken 06.00 mens du dusjer, endre rutinen din. Stå opp tidligere og gå ut med henne. La henne eliminere, og lek med henne. Hold henne rolig opptatt i stedet for å la henne finne sin egen underholdning. Hvis det er tilfeldig bjeffing i bakgården hele dagen mens du er borte, ta henne inn og lukk hundedøren. Hun trenger ikke være ute hele dagen. Hvis ting blir stygt, utsetter det å forlate henne uten tilsyn henne for stor risiko fra en sint nabo. Om nødvendig, betal noen for å slippe henne ut for en middagspause. Hvis klagen handler om bjeffing selv når du er hjemme, er atferdsendringer på sin plass. (Se «Endre hundens bjeffeatferd».) Hvis det er noe annet enn bjeffing, finn ut hvordan du kan endre situasjonen for å redusere problemet.
Be naboen om å gi beskjed hvis han ser forbedring – og dokumenter det. Lagre kvitteringer og dokumenter for alt du kjøper og gjør for å endre hundens miljø. Prøver naboen din å provosere hunden din, dokumenter det. Hold hunden din trygg. Vær omtenksom.

Skrevet av: